Minimig Discussion Forum

Discussing the Open Source FPGA Amiga Project
It is currently Wed Oct 18, 2017 2:47 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject: Re: My one year minimig-de1 anniversary :)
PostPosted: Tue Apr 23, 2013 7:46 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 09, 2010 3:10 pm
Posts: 316
gaula92 wrote:
@chaos: Shadow of the Beast works great here with the last test version you published on 28-march-2013.
Entering the well or the "Home" three works with no problem. I can enter both. The "Enter" red arrow is also displayed correctly.
Tested ADF: VF release.
Whdload version works perfectly, too :)


Here is a test release with Stardust working:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/524 ... sting2.zip
Just make sure you disable fastRAM.

I do have problems running Shadow of the Beast, like I said it freezes when you get close to the well and the red arrow should be displayed. Here are the tested releases:
  • Shadow of the Beast (1989)(Psygnosis)(Disk 1 of 2)[cr Band][t +2 Band]
  • Shadow of the Beast (1989)(Psygnosis)(Disk 1 of 2)[cr PNA]
  • Shadow of the Beast (1989)(Psygnosis)(Disk 1 of 2)[cr VF][t +1 VF]
Can you please try it again?

_________________
** my minimig builds: http://somuch.guru/ **


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My one year minimig-de1 anniversary :)
PostPosted: Tue Apr 23, 2013 9:31 pm 
Offline

Joined: Tue Dec 13, 2011 7:48 pm
Posts: 341
chaos wrote:
Here is a test release with Stardust working:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/524 ... sting2.zip


So what did you have to change to get this going? :)

_________________
~ Amiga 4000/030 ~ Amiga 1200 030/50MHz ~ Turbo Chameleon 64 ~ Altera DE1 with Minimig core ~
Details of my projects: http://retroramblings.net


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My one year minimig-de1 anniversary :)
PostPosted: Wed Apr 24, 2013 4:49 am 
Offline

Joined: Tue Nov 09, 2010 3:10 pm
Posts: 316
MMrobinsonb5 wrote:
So what did you have to change to get this going? :)

I just added some logic that disables autoconfig and fastRAM select signals in TG68K.vhd when no fast ram is selected in OSD config:
Code:
sel_autoconfig <= '1' when memcfg(5 downto 4)/="00" AND cpuaddr(23 downto 19)="11101" AND autoconfig_out='1' ELSE '0'; --$E80000 - $EFFFFF
sel_fast <= '1' when memcfg(5 downto 4)/="00" AND state/="01" AND (cpuaddr(23 downto 21)="001" OR cpuaddr(23 downto 21)="010" OR cpuaddr(23 downto 21)="011" OR cpuaddr(23 downto 21)="100") ELSE '0'; --$200000 - $9FFFFF

I didn't investigate further the reason for this, could be a timing issue. I'm still working on HRTmon as ActionReplay replacement, that will help me debug this. The HRTmon will work the same way - ROM loaded from floppy, and forcing the NMI vector to the address of the ROM (overlay). BTW, by replacing the ActionReplay, I'll gain another free M4K block ;)

_________________
** my minimig builds: http://somuch.guru/ **


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My one year minimig-de1 anniversary :)
PostPosted: Wed Apr 24, 2013 1:16 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 18, 2009 9:54 am
Posts: 349
@chaos: I'm sorry to say this version doesn't boot at all on my DE1 board. Most of the times I just get a black screen and the "no signal" error of my monitor. Sometimes I get green, white or violet colors, but nothing more.
The bootloader doesn't even come up: these colors are not amiga error colors.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My one year minimig-de1 anniversary :)
PostPosted: Wed Apr 24, 2013 7:31 pm 
Offline

Joined: Tue Nov 09, 2010 3:10 pm
Posts: 316
@gaula92: hmmm ... I have no idea what might be wrong, as I just tested both the .sof & .pof files, and they both work for me. I have another DE1 somewhere with a different SDRAM chip, I'll try to test it tomorrow.

EDIT: gaula92: my bad, I just remembered why it might not work: I added SW3 (that is the fourth from the right) as a turbo mode enabler, that switch must be in the off - down position, as turbo doesn't work on the DE1 :S

_________________
** my minimig builds: http://somuch.guru/ **


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: My one year minimig-de1 anniversary :)
PostPosted: Wed Apr 24, 2013 9:09 pm 
Offline

Joined: Thu Jun 18, 2009 9:54 am
Posts: 349
ok, now it works, chaos! :)

ADF releases of Stardust do work.
About Shadow of the Beast:

-WHDload version works perfectly. You can enter the well, cave, etc.
-ADF versions vary: VF version works perfect, but PNA version doesn't, and gets stuck near the well as you described. Maybe by comparing what's changed in the VF version you can find out what's wrong.

I've attached the VF version :)


Attachments:
SOTB-VF.zip [1.42 MiB]
Downloaded 154 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 56 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translated by Xaphos © 2007, 2008, 2009 phpBB.fr