Minimig Discussion Forum

Discussing the Open Source FPGA Amiga Project
It is currently Thu Nov 23, 2017 5:26 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 365 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Next
Author Message
 Post subject: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Sun May 31, 2009 10:11 pm 
Offline

Joined: Wed May 27, 2009 10:51 pm
Posts: 479
i think for improving the firmware it would be senseful to let people like jakub know, what software makes problems on the minimig until now.

the last firmware-improvement to version YQ090421 (may 2009) improved the compatibility a lot, but there are still some games, tools and demos which makes problems.
all people who find software which makes problems or needs a very special configuration to run on the minimig can write this here (if they want ;) )

maybe in this way: first name of the software - then kind of problem and if you know how to solve then also this.

i start with some games:

1) lin wu`s challenge - strange problem in the game, loads normal, but when choosing a tile
the second tile is chooses automatically :shock: and game is unplayable

2) last action hero - can not be loaded, i tried different disk-versions but they all can not
be started until now

3) microprose soccer - loads with new firmware (with older version not) but then graphic-
errors in the game. i solved this in the following way, because i
thought that this problems has something to do with the loading
process of this game: on win-uae i loaded the game then i freezed
the game in the menue-screen with the action-replay 2 modul and
copied this to an adf-file. this file i copied to the minimig and when
you load the freezed-file and replace the disk with the original
game-disk while the game depacks then the game is normal play-
able without graphic-mistakes :lol: by the way, i think this way
would work with many games which had loading-problems on the
minimig.

4) transplant - could not be loaded (maybe with special configuration or other kick but
i dont get it to work until now)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Mon Jun 01, 2009 12:01 pm 
Offline

Joined: Sat Jan 31, 2009 9:01 pm
Posts: 82
Location: Malta
This is an excellent suggestion, but I recommend more detail to be added.

Specifically:
  • Location where to get the game, such as link to direct download on http://www.thegamearchives.com
  • Exact settings of the Minimig (Fast/Normal blitter, CPU clock speed, PAL/NTSC mode)
  • Kickstart version
  • FPGA firmware version

Sometimes I encountered problems in games which were solvable by switching to a differently cracked version of the same game or by changing the Minimig settings. The extra details will help developers repeat the problem quickly and with certainty.

Regards,
Edwin

_________________

-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
self-built minimig 1.1 :: 10ns SRAM :: 3.5MB RAM :: ARM board

VGA -> SCART cables currently out of stock - PM me for info


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Mon Jun 01, 2009 4:47 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 01, 2008 9:58 pm
Posts: 1568
Location: .de
I also found one non working game.

name:
hollywood_poker_pro

Minimig settings:
- YQ090421 core
- 7.09/28.36MHz, fast/normal Blitter (dont matter)
- 0.5-2.0MB chip / none slowmem
- PAL & NTSC
- kickstart: 1.3 & 3.1

error:
Program freez directly in bootblock or crash.

Without slowmem the program seems to endless wait for set bit #6 of $DFF002 (BLTEN) at $FC5A6C kickstart 1.3 routine

If any slowmem or kick 3.1 is chosen, the power-led is blinking. Following guru data:
slowmem: error: 8000 0004 task: 00C03580
chipmem: error: 8000 000B task: 00002730

_________________
_____________________________
JMP $00000BED ; will guru-meditation until next morning


Last edited by boing4000 on Mon Jun 01, 2009 7:10 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Mon Jun 01, 2009 6:33 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 22, 2009 5:02 am
Posts: 175
AW72 wrote:
4) transplant - could not be loaded (maybe with special configuration or other kick but
i dont get it to work until now)


Transplant mysteriously works with NTSC, I dont grasp why it doesnt work with PAL with latest update, it used to work just fine under PAL earlier. Also it seems that autofire doesnt work well anymore, I only get a shot every 5-6 secs or so with autofire set on the joystick.

_________________
-- kolla


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Mon Jun 01, 2009 7:05 pm 
Offline

Joined: Mon Dec 01, 2008 9:58 pm
Posts: 1568
Location: .de
Competition-Pro autofire works very fine in Giana Sisters... very fast if standing in front of a wall, also no problem in other games so far.

_________________
_____________________________
JMP $00000BED ; will guru-meditation until next morning


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Sat Jun 06, 2009 3:57 am 
Offline

Joined: Sat Jun 06, 2009 3:50 am
Posts: 40
Has anyone gotten any version of Archon 1 or 2 to work properly? I'm using YQ090421 / KS 1.0 or 1.3 / PAL or NTSC. All the ADF versions I've found don't work properly. Some guru, and some just sit and load forever.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Sat Jun 06, 2009 9:50 am 
Offline

Joined: Mon Dec 01, 2008 9:58 pm
Posts: 1568
Location: .de
Here too.
Archon1 also guru' (#4.1970) in all UAE version and even real Amiga500 (Rev.5 OCS)... possible .adf damage!

Archon2 is loading endless in Minimig but works in (e)UAE under Linux.
My findings so far: Multitasking is set to disable (normal for game/demo) while endless loading. Removing the floppy image will reactivate MT. Re-inserting the image make kickstart detect this image and again deactivate MT with endless loading.

Perhaps the program try to read some illegal sector. Here is a PIC dump out of 080408 release:
Code:
*1:0:9B79-995D->1:995C-973D->2:973C-951D->3:951C-92FD->4:92FC-90DD->5:90DC-8EBD->6:8EBC-8C9D->7:8C9C-8A7D->8:8A7C-885D->9:885C-863D->A:863C-841D+++->0:835E-813F->1:813E-0000->2:0000:OK

*1:0:9B79-995D->1:995C-973D->2:973C-951D->3:951C-92FD->4:92FC-90DD->5:90DC-8EBD->6:8EBC-8C9D->7:8C9C-8A7D->8:8A7C-885D->9:885C-863D->A:863C-841D+++->0:835E-813F->1:813E-0000->2:0000:OK

(repeating endless...)

Perhaps this will make any sense to somebody ;)

_________________
_____________________________
JMP $00000BED ; will guru-meditation until next morning


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Sat Jun 06, 2009 10:45 am 
Offline

Joined: Mon Feb 23, 2009 7:25 am
Posts: 134
Location: A large, overpopulated, underprotected,oversensitive place attached to scotland and wales.
Here`s another for you chaps.

F.O.F.T. Loads up, seems to work. Press the S key to save whilst docked, It asks for a blank disk. Put blank,formatted ADF which I created with winUAE in and get

"WRITE ERROR"

ERROR #22

Reformatted blank on minimig in wb. Same. Blank is definitely RW. What am I doing wrong?

EDIT: OOPS, Nearly forgot.

-7.MHz
-YQ090421 firmware
-0.5 MB CHIP, 0,5 MB SLOW
-Kick 1.3 (256k)
-PAL
-One drive enabled


Last edited by turbonut2000 on Sat Jun 06, 2009 11:20 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Sat Jun 06, 2009 11:03 am 
Offline

Joined: Wed May 06, 2009 4:43 pm
Posts: 47
AW72 wrote:
2) last action hero - can not be loaded, i tried different disk-versions but they all can not
be started until now


Hi all,

Last action hero works for me with these settings:

-YQ090421 firmware
-1 Mg CHIP, 0,5 Mg SLOW
-Kick 1.3
-PAL
-Two drives enabled

It works even @ 28 MHz mode.

Try with this configuration or another adfs (if you didn't find any adfs that works I could send you my adfs).

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: write here about software which makes problems until now
PostPosted: Sat Jun 06, 2009 11:30 am 
Offline

Joined: Mon Dec 01, 2008 10:11 am
Posts: 197
turbonut2000 wrote:
F.O.F.T. Loads up, seems to work. Press the S key to save whilst docked, It asks for a blank disk. Put blank,formatted ADF which I created with winUAE in and get

"WRITE ERROR"

ERROR #22

Reformatted blank on minimig in wb. Same. Blank is definitely RW. What am I doing wrong?

You are not doing anything wrong. This game uses not compliant with Amiga OS sector header and written data cannot be extracted from the bitstream. It won't work.
It's safer to have strict format checking rather than have your disk data corrupted.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 365 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translated by Xaphos © 2007, 2008, 2009 phpBB.fr